Παρακαλώ περιμένετε...

Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω

Το κτήριο του Διεθνές Ιπποκράτειου Ιδρύματος, Κως
Το κτήριο του Διεθνές Ιπποκράτειου Ιδρύματος, Κως
Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω - Εσωτερικό
Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω – Εσωτερικό
Ιατρική αίθουσα στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα
Ιατρική αίθουσα στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα

ΔΙΙΚ – Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω

Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (ΔΙΙΚ) είναι ένα κοινωφελές Ίδρυμα, με διεθνή χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1960, προς τιμή του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Βρίσκεται λίγο πριν το Ασκληπιείο, 3,5 χλμ. ΝΔ από το κέντρο της πόλης της Κω, σε μια έκταση που φτάνει τα 380.000 m2. Ολόκληρο το οικόπεδο απλώνεται σε μία πλαγιά και τα υψόμετρα του κυμαίνονται από 60 έως 135 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδική θέα από την τριγύρω περιοχή, από την πόλη της Κω και από την Μικρά Ασία, πέρα από την θάλασσα.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διάδοση, σε όλον τον κόσμο των Ιπποκρατικών αξιών. Μέλη του ΔΙΙΚΩ μπορούν να γίνουν όχι μόνο γιατροί. αλλά και επιστήμονες άλλων σχετικών προς την Ιατρική ειδικοτήτων, καθώς και όσοι ενδιαφέρονται για τη διάδοση της Ιπποκρατικής Φιλοσοφίας.

Το “Ιπποκράτειον Μέλαθρον”, το κεντρικό κτίριο, είναι ένα κτίριο πραγματικά εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα ακόλουθα, τα οποία είναι όλα επισκέψιμα:
1) Το Ιπποκράτειο Μουσείο-Έκθεση: Στο εντυπωσιακό μουσείο εκτίθενται αγάλματα, εκμαγεία αγαλματιδίων, μαρμάρινων κεφαλών, κεραμικά με παραστάσεις με θέμα τον Ασκληπιό και τον Ιπποκράτη, εκμαγεία μαρμάρινων αναθηματικών ανάγλυφων, αρχαία νομίσματα και ενεπίγραφες στήλες.
2) Το Ιπποκράτειο Ιατρείο: Εξοπλίστηκε κατά τα πρότυπα και τις περιγραφές του Κώου γιατρού της αρχαιότητας με τα έπιπλα και τα ιατρικά εργαλεία που κατασκεύασαν Κώοι τεχνίτες.
3) Αίθουσα Συνεδρίων
4) Γραφεία Διοίκησης
5) Πωλητήριο Συλλεκτικών αντικειμένων, Κυλικείο.

Όλοι οι χώροι του Ιπποκρατείου Ιδρύματος έχουν κεντρικό άξονα και θέμα τον Ιπποκράτη, τον Ασκληπιό και ότι σχετιζόταν με αυτούς.

Στο πίσω μέρος του κτιρίου βρίσκεται ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος και στο λοφίσκο μπροστά από το Μέλαθρο βρίσκεται η “Ιπποκράτειος Άλτις”. Ο δρόμος προς την Άλτι, είναι ένας δρόμος με κυπαρίσσια, τα οποία φυτεύτηκαν το 2008 από δωρητές και επισκέπτες. Στην κορυφή του λόφου στέκει εντυπωσιακό το γλυπτό του Ιπποκράτη. Το γλυπτό, δημιουργία του διάσημου γλύπτη Νίκου Ίκαρη (1988), διάτρητο στο σώμα και στα μάτια, παρουσιάζει τον Ιπποκράτη να κρατάει από το λαιμό δυο φίδια.

Για τους πολύ ψαγμένους, αξίζει να επισκεφθείτε την Πηγή του Ιδρύματος, λίγα μέτρα πίσω από το Βοτανικό Κήπο.

Πληροφορίες χάρτη για Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω

Σχετικά άρθρα