Παρακαλώ περιμένετε...

Κέφαλος

Κέφαλος. Νυχτερινή λήψη.
Κέφαλος. Νυχτερινή λήψη.
Κέφαλος Κω - Νησάκι καστρί
Κέφαλος Κω – Νησάκι καστρί
Κέφαλος - Πανοραμική θέα του κόλπου της Κεφάλου
Κέφαλος – Πανοραμική θέα του κόλπου της Κεφάλου

Χωριό Κέφαλος, Κως

Αν και γνωστή για τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις, με τα πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου και του Αϊ Γιάννη στις 29 Αυγούστου, η Κέφαλος διαθέτει πλούσια ιστορία που αξίζει να ερευνηθεί.

Το χωριό χτίστηκε στη θέση της παλαιότερης πρωτεύουσας του νησιού, της Αστυπάλαιας και χωρίζεται σε δύο κύρια τμήματα, τον παραδοσιακό οικισμό στην κορυφή του λόφου με τα στενά σοκάκια και την κεντρική πλατεία με το μύλο και στον παραθαλάσσιο οικισμό, γνωστό με την ονομασία «Καμάρι», με εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ανάμεσα στα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, ξεχωρίζουν το Κάστρο των Ιπποτών αλλά και οι παλαιοχριστιανικές εκκλησίες στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Στην Κέφαλο βρίσκεται η σπηλιά της Άσπρης Πέτρας, όπου ανακαλύφθηκε η πρώτη ένδειξη της ύπαρξης ζωής στο νησί και η φυσική σπηλιά «Δρακότρυπα».

Οι παραλίες του χωριού, καθάριες και καταγάλανες, γαλήνιες τις περισσότερες ημέρες του καλοκαιριού, προσφέρουν δυνατότητες για θαλάσσια σπορ, ενώ ως ορμητήριο εξυπηρετούν την εξερεύνηση με κανό ή ποδήλατο της μικρής νησίδας Καστρί με το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Απόσταση από Κω
40 χλμ
44 λεπτά
Απόσταση από αεροδρόμιο
17 χλμ
20 λεπτά
Πληθυσμός
2.638
Μόνιμοι κάτοικοι
Βίντεο σχετικά με την περιοχή Κέφαλος

Χάρτης για χωριό Κέφαλος, Κως

Εξερευνήστε Κέφαλος
Κως Χωριά - Οικισμοί
Σχετικά άρθρα
Σπηλιά άσπρης πέτρας
Ιστορικά Μνημεία / Κέφαλος
Ιστορικά Μνημεία
Κάστρο Κεφάλου
Ιστορικά Μνημεία / Κέφαλος
Ιστορικά Μνημεία
Παραλία Καμάρι
Κως Παραλίες / Κέφαλος
Κως Παραλίες
Παραλία Άγιος Στέφανος
Κως Παραλίες / Κέφαλος
Κως Παραλίες