Παρακαλώ περιμένετε...

Πυλί

Πλατεία στο Πυλί
Πλατεία στο Πυλί
Πυλί Κως - Εκκλησία Αγ. Γεωργίου
Πυλί Κως – Εκκλησία Αγ. Γεωργίου

Χωριό Πυλί, Κως

Στο κέντρο του νησιού, το Πυλί, 15 χλμ. από την πόλη της Κω, είναι ένα ακόμη γραφικό χωριό που αξίζει της προσοχής του επισκέπτη, που έρχεται εδώ κυρίως για να επισκεφθεί το παραδοσιακό «Πυλιώτικο σπίτι», ένα διατηρημένο παραδοσιακό σπίτι, με κουζίνα, σάλα και υπνοδωμάτιο, με χαρακτηριστικά έπιπλα και σκεύη μιας άλλης εποχής, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Οι 2.500 κάτοικοι του χωριού κατοικούν σε παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, περιμετρικά της κεντρικής, γραφικής πλατείας, που συγκεντρώνει καφενεία και ταβέρνες και γίνεται το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής των κατοίκων του αλλά και των επισκεπτών του.

Τρία χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του συνοικισμού βρίσκεται το Παλαιό Πυλί, σήμερα χωρίς ίχνη ζωής, γνωστό ως «Μυστράς των Δωδεκανήσων», εξαιτίας της ακρόπολης του οικισμού, ενός ισχυρού κάστρου του 11ου αι. μ.Χ.. Ο επισκέπτης μπορεί ακόμη και σήμερα να επισκεφθεί το σημαντικό αυτό βυζαντινό μνημείο της Κω, με τη σωσμένη Κρήνη, τους λιθόστρωτους δρόμους, τα ερειπωμένα σπίτια και τους ναούς του Αγίου Αντωνίου, της Παναγίας των Καστριανών και των Αγίων Ασωμάτων.

Distance from Kos
15 km
21 min
Distance from airport
13 km
16 min
Population
2.469
Regular Citizens

Χάρτης για χωριό Πυλί, Κως

Εξερευνήστε Πυλί
Κως Χωριά - Οικισμοί
Σχετικά άρθρα
Κάστρο – Παλαιό Πυλί
Ιστορικά Μνημεία / Πυλί
Ιστορικά Μνημεία
Τάφος του Χαρμύλου
Ιστορικά Μνημεία / Πυλί
Ιστορικά Μνημεία