Παρακαλώ περιμένετε...

Λέρος

Λέρος Παντέλι
Λέρος Παντέλι

Λέρος, το νησί της Αρτέμιδος

Όποιος την έχει επισκεφτεί εντυπωσιάζεται από την ηρεμία που αποπνέει και από την ομορφιά των νερών της, ιδανικά για κολύμπι, για ψάρεμα αλλά και για καταδύσεις.

Ανάμεσα στην Πάτμο και την Κάλυμνο, η Λέρος, ένα ακόμη νησί των Δωδεκανήσων, χαρακτηρίζεται από τους μικρούς της ορμίσκους με τα Πεύκα και τα Αλμυρίκια, τα ακρωτήρια της, τους κάμπους της που καταλήγουν στη θάλασσα, τα χαμηλά της βουνά με τους μικρούς λόφους, καλυμμένα από Ευκάλυπτους.

Ένα νησί που ξεδιπλώνεται στα μάτια του επισκέπτη αποκαλύπτοντας με σεμνότητα της ομορφιές του. Ένα γαλήνιο τοπίο που προσφέρει αβίαστα την ξεχωριστή του ομορφιά. Αυτή του η ομορφιά έχει συμβάλλει στην ήπια τουριστική ανάπτυξη του νησιού που προσφέρει πρωτότυπες επιλογές στον επισκέπτη και υπηρεσίες. Η Λέρος αποτελεί έναν καταδυτικό παράδεισο για τους λάτρεις του σπορ με ένα θαλάσσιο οικοσύστημα μεγάλης οικολογικής σπουδαιότητας ενώ «φιλοξενεί» και να σημαντικό αριθμό ναυαγίων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρωτεύουσα του νησιού και μεγαλύτερος οικισμός είναι η Αγία Μαρίνα, ενώ ενδιαφέροντες οικισμοί είναι το Λακκί με το φυσικό του κόλπο με τη μαρίνα για μικρά και μεγαλύτερα σκάφη, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου , το παραδοσιακό ψαροχώρι Παντέλι, ο Βρομόλιθος γνωστός για την παραλία του, τα Άλιντα, η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού και ο Ξηρόκαμπος στα νότια.

Η Λέρος συνδέεται αεροπορικά καθημερινά με την Αθήνα αλλά και ακτοπλοϊκά με ferry boats και ταχύπλοα από τον Πειραιά αλλά και από τα περισσότερα νησιά των Δωδεκανήσων, την Πάτμο, την Κάλυμνο, τους Λειψούς, τη Σάμο, τη Ρόδο, τη Σύμη, τη Νίσυρο και την Κω.

Πληροφορίες χάρτη για το νησί Λέρος