Παρακαλώ περιμένετε...

Φίλτρα

Τύποι
Μέρη

Ιστορικά Μνημεία

Η πλούσια ιστορία του νησιού, όπου κατοικήθηκε χωρίς διακοπή από την πρωτοελλαδική εποχή το 2.300 π.Χ., έως και σήμερα, έχει αφήσει έντονα αποτυπώματα από το πέρασμα διάφορων πολιτισμών από την Ανατολή και τη Δύση. Τα κτίρια είναι συνήθως αυτά που υποδηλώνουν τις ιστορικές φάσεις μέσα από τις αρχιτεκτονικές τους φόρμες και τις αιτίες ανέγερσης και χρήσης τους.

Ασκληπιείο Κω

Ασκληπιείο

Το πιο φημισμένο μνημείο της Κω από την αρχαιότητα έως και σήμερα, το Ασκληπιείο, βρίσκεται στην πλαγιά ενός χαμηλού δεντρόφυτου λόφου και ατενίζει τη θάλασσα και τα παράλια της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα
Αρχαιολογικό Μουσείο Κω

Αρχαιολογικό Μουσείο Κω

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κω φυλάσσει και εκθέτει μέρος των ευρημάτων που είδαν το φως σε διάφορες φάσεις ανασκαφών ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα
Ρωμαϊκή Οικία ή Casa Romana

Ρωμαϊκή Οικία

Η Ρωμαϊκή Οικία, πιθανότατα ιδιοκτησία κάποιου εύπορου Κώου, χρονολογείται στους ρωμαϊκούς αυτοκρατορικούς χρόνους και χαρακτηρίζεται από το μεγάλο της μέγεθος (36 δωμάτια) και τον πολυτελή της διάκοσμο.

Διαβάστε περισσότερα
Ρωμαϊκό Ωδείο Κως

Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

Από τα σπουδαιότερα ιστορικά σημεία της Κω, το Ρωμαϊκό Ωδείο Κω χτίστηκε πιθανότατα στη θέση προγενέστερου οικοδομήματος που χρησίμευε για συγκεντρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα
Κάστρο παλαιό Πυλί

Κάστρο – Παλαιό Πυλί

Δυτικά της οροσειράς του Δίκαιου, διατηρούνται τα ερείπια του κάστρου του οικισμού Παλαιού Πυλί, που στέκουν αγέρωχα στο χρόνο στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου με πανοραμική θέα.

Διαβάστε περισσότερα
Κάστρο Νερατζιάς - Κως

Κάστρο Νερατζιάς

Το κάστρο της Νερατζιάς που χτίστηκε από το 1436 έως το 1514 μ.Χ., αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονικής των Ιπποτών στα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε περισσότερα
O Πλάτανος του Ιπποκράτη - Κως

O Πλάτανος του Ιπποκράτη

Κοντά στην Αρχαία Αγορά βρίσκεται ένας πλάτανος, γνωστός ως ο « Πλάτανος του Ιπποκράτη », που η παράδοση τον θέλει να ζει τόσα πολλά χρόνια ώστε στη σκιά του δίδασκε ο Ιπποκράτης

Διαβάστε περισσότερα
Παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας Κως

Παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας

Ένα σπίτι – αναπαράσταση ενός παραδοσιακού σπιτιού των αρχών του 20ου αι, χτισμένο το 1980, το παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας ( Λαογραφικό μουσείο Αντιμάχειας ).

Διαβάστε περισσότερα
Κάστρο Αντιμάχειας

Κάστρο Αντιμάχειας

Ένα κάστρο –οχυρό ενός ολόκληρου οικισμού, το κάστρο της Αντιμάχειας «έλεγχε» το πέρασμα μεταξύ της Κω και της Νισύρου, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα εμπορικά περάσματα της εποχής.

Διαβάστε περισσότερα
Κάστρο Κεφάλου Κως

Κάστρο Κεφάλου

Το κάστρο Κεφάλου, κατασκευασμένο από μικρές πέτρες, πλήγηκε ανεπανόρθωτα από το μεγάλο σεισμό του 1493 που χτύπησε το νησί και εγκαταλείφθηκε το 1505.

Διαβάστε περισσότερα
Ο βωμός του Διονύσου - Κως

Βωμός του Διονύσου

Κοντά στην Αρχαία Αγορά βρίσκεται και ο Βωμός του Διονύσου της ελληνιστικής περιόδου, χτισμένος το 2οαι. π.Χ., περίοδο ακμής του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα
Αρχαία Αγορά - Λιμένας - Κως

Αρχαία Αγορά – Λιμένας

Η Αρχαία Αγορά της πόλης βρέθηκε εντός των τειχών της σε ανασκαφή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής μετά το σεισμό του 1933, από τους ιταλούς αρχαιολόγους Λαουρέντζι και σε ύστερη φάση από τον ...

Διαβάστε περισσότερα
Τάφος του Χαρμύλου - Πυλί - ως

Τάφος του Χαρμύλου

O τάφος του Χαρμύλου είναι ένα άριστο ταφικό συγκρότημα της ελληνιστικής εποχής, του 3ου αι. π.Χ., αφιερωμένο στους δωδεκάθεο και στον ήρωα της γενιάς των Χαρμυλέων, Χαρμύλο.

Διαβάστε περισσότερα
Δυτική αρχαιολογική ζώνη Κως

Δυτική Αρχαιολογική Ζώνη

Απέναντι από το αρχαίο θέατρο εκτείνεται μία εξαιρετικά σημαντική αρχαιολογική περιοχή (ζώνη) που αποτελούσε τμήμα της πόλης και που εγκαταλείφθηκε το μεσαίωνα, την περίοδο των Ιπποτών.

Διαβάστε περισσότερα
Σπηλιά άσπρης πέτρας - Κως - Κέφαλος

Σπηλιά άσπρης πέτρας

Η σπηλιά που ανασκάφτηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος λατρείας. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν ανθρώπινα απολιθώματα και πολλά αγγεία σε διάφορες μορφές.

Διαβάστε περισσότερα
Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω – Χάνι

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της Κω - Χάνι ανακαινίστηκε και λειτουργεί από το 2010 με σκοπό να εμπλουτιστεί με εκθέματα και κειμήλια λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε περισσότερα