Παρακαλώ περιμένετε...

Φίλτρα

Τύποι
Μέρη

Αξιοθέατα

Αλυκές- Υγροβιότοπος Τιγκάκι Κως

Αλυκές Τιγκάκι – Υγροβιότοπος

Οι αλυκές στο Τιγκάκι της Κω που λειτούργησαν στο παρελθόν ως χώρος παραγωγής αλατιού αποτελεί σήμερα έναν επιβλητικής φυσικής ομορφιάς υγρότοπο.

Διαβάστε περισσότερα
Ασκληπιείο Κω

Ασκληπιείο

Το πιο φημισμένο μνημείο της Κω από την αρχαιότητα έως και σήμερα, το Ασκληπιείο, βρίσκεται στην πλαγιά ενός χαμηλού δεντρόφυτου λόφου και ατενίζει τη θάλασσα και τα παράλια της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα
Τζαμί Γαζή Χασάν Πασά (Λότζιας) - Κως

Τζαμί Γαζή Χασάν Πασά (Λότζιας)

Όπως μαρτυρά και η ονομασία του το τζαμί αυτό χτίστηκε από το Γαζή Χασάν Πασά, διοικητή του νησιού περί τα 1786.

Διαβάστε περισσότερα
Μπαράκια - Εξάρχεια Κως

“Μπαράκια” – Ο δρόμος με τα μπαρ

Νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το πρωί. Ήσυχος το πρωί, πολύβουος το βράδυ, ο δρόμος των μπαρ, στο κέντρο της πόλης της Κω αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης χιλιάδων νέων.

Διαβάστε περισσότερα
Θερμά Κως

Θερμά ιαματικά νερά

Στην περιήγησή του στην Κω ο επισκέπτης θα διαπιστώσει τις πολλές πηγές με μεταλλικά νερά, ψυχρές, υπόθερμες και θερμές. Πιο γνωστή ανάμεσά τους οι ιαματικές πηγές μετά τον Άγιο Φωκά.

Διαβάστε περισσότερα
Αρχαιολογικό Μουσείο Κω

Αρχαιολογικό Μουσείο Κω

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κω φυλάσσει και εκθέτει μέρος των ευρημάτων που είδαν το φως σε διάφορες φάσεις ανασκαφών ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα
Άγιος Μάμμας - Κως

Άγιος Μάμας, Κέφαλος

Η εκκλησία του Αγίου Μάμμα βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία 11 χλμ. νότια από την Κέφαλο και προσφέρει μοναδική θέα.

Διαβάστε περισσότερα
Κως Παλιά Πόλη

Παλιά Πόλη της Κω

Η ιστορία της Κω, αποτυπωμένη στην αρχιτεκτονική της, βρίσκεται εδώ στην Παλιά Πόλη, τη γεμάτη ζωή με τα δεκάδες τουριστικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, σε μία αρμονική συνύπαρξη του παρελθόντος με το παρόν.

Διαβάστε περισσότερα
Όρος Δίκαιος - Κως -Κεφαλόβρυση

Όρος Δίκαιος

Το ψηλότερο βουνό της Κω, με υψόμετρο 846 μέτρα, με σύσταση από ασβεστόλιθους, μάρμαρα και όγκους από πλουτωνίτες (εκρηξιγενή μαγματικά πετρώματα) και ηφαιστίτες (ηφαιστειογενή πετρώματα).

Διαβάστε περισσότερα
Ρωμαϊκή Οικία ή Casa Romana

Ρωμαϊκή Οικία

Η Ρωμαϊκή Οικία, πιθανότατα ιδιοκτησία κάποιου εύπορου Κώου, χρονολογείται στους ρωμαϊκούς αυτοκρατορικούς χρόνους και χαρακτηρίζεται από το μεγάλο της μέγεθος (36 δωμάτια) και τον πολυτελή της διάκοσμο.

Διαβάστε περισσότερα
Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη στην Κέφαλο

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη

Ένα όμορφο, ήσυχο και απομονωμένο μοναστήρι κτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία ανάμεσα σε πλατάνια στην Κέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα
Πλατεία Ελευθερίας Κως Πόλη

Πλατεία Ελευθερίας

Η Πλατεία Ελευθερίας κεντρική πλατεία της πόλης της Κω, διαμορφωμένη το 1933, περιτριγυρίζεται κυριολεκτικά από την ιστορία αφού εδώ ο επισκέπτης μπορεί να δει όλα τα χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα
Παγώνια στο Δάσος της Πλάκας - Κως

Δάσος της Πλάκας

Ένα θαυμάσιο σημείο για ανάπαυση με τα όμορφα εξωτικά πτηνά - ιδιαίτερα φιλικά - με χελώνες και ελάχιστους σκίουρους. Το δάσος της Πλάκας είναι εύκολα προσβάσιμο, γεμάτο με πεύκα.

Διαβάστε περισσότερα
Ρωμαϊκό Ωδείο Κως

Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

Από τα σπουδαιότερα ιστορικά σημεία της Κω, το Ρωμαϊκό Ωδείο Κω χτίστηκε πιθανότατα στη θέση προγενέστερου οικοδομήματος που χρησίμευε για συγκεντρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα
Εβραϊκή συναγωγή Κως

Εβραϊκή Συναγωγή στην Κω

Η εβραϊκή κοινότητα στην Κω έχει παρουσία ήδη από το 2οαι. π.Χ. με αδιάκοπτη παρουσία έως την άφιξη στο νησί των Ναϊτών Ιπποτών που τους εκτόπισαν το 14οαι. μ.Χ..

Διαβάστε περισσότερα
Δημοτική Αγορά Κω

Δημοτική Αγορά Κω

Η Δημοτική Αγορά Κω (Μercato delle Erbe) φιλοξενείτε σε ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά κτίριο που σχεδιάστηκε το 1933 και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού , την Πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε περισσότερα
Ο υγροβιότοπος στο Ψαλίδι Κως

Υγροβιότοπος στο Ψαλίδι

Ανάμεσα στην πλούσια τουριστική υποδομή της περιοχής, η παράκτια λίμνη Ψαλίδι, μόνιμα σκεπασμένη με αλμυρό ή υφάλμυρο νερό, γεμάτη βλάστηση, φιλοξενεί πλήθος πουλιών και αποτελεί έναν εξαίρετο υγροβιότοπο.

Διαβάστε περισσότερα
Κάστρο παλαιό Πυλί

Κάστρο – Παλαιό Πυλί

Δυτικά της οροσειράς του Δίκαιου, διατηρούνται τα ερείπια του κάστρου του οικισμού Παλαιού Πυλί, που στέκουν αγέρωχα στο χρόνο στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου με πανοραμική θέα.

Διαβάστε περισσότερα
Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα - Έκθεση

Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω

Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (ΔΙΙΚ) είναι ένα κοινωφελές Ίδρυμα, με διεθνή χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1960, προς τιμή του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη. Βρίσκεται λίγο πριν το Ασκληπιείο, 3,5 χλμ. ΝΔ από το κέντρο της πόλης της Κω.

Διαβάστε περισσότερα
Κάστρο Νερατζιάς - Κως

Κάστρο Νερατζιάς

Το κάστρο της Νερατζιάς που χτίστηκε από το 1436 έως το 1514 μ.Χ., αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονικής των Ιπποτών στα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε περισσότερα
O Πλάτανος του Ιπποκράτη - Κως

O Πλάτανος του Ιπποκράτη

Κοντά στην Αρχαία Αγορά βρίσκεται ένας πλάτανος, γνωστός ως ο « Πλάτανος του Ιπποκράτη », που η παράδοση τον θέλει να ζει τόσα πολλά χρόνια ώστε στη σκιά του δίδασκε ο Ιπποκράτης

Διαβάστε περισσότερα
Παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας Κως

Παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας

Ένα σπίτι – αναπαράσταση ενός παραδοσιακού σπιτιού των αρχών του 20ου αι, χτισμένο το 1980, το παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας ( Λαογραφικό μουσείο Αντιμάχειας ).

Διαβάστε περισσότερα
Κάστρο Αντιμάχειας

Κάστρο Αντιμάχειας

Ένα κάστρο –οχυρό ενός ολόκληρου οικισμού, το κάστρο της Αντιμάχειας «έλεγχε» το πέρασμα μεταξύ της Κω και της Νισύρου, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα εμπορικά περάσματα της εποχής.

Διαβάστε περισσότερα
Κάστρο Κεφάλου Κως

Κάστρο Κεφάλου

Το κάστρο Κεφάλου, κατασκευασμένο από μικρές πέτρες, πλήγηκε ανεπανόρθωτα από το μεγάλο σεισμό του 1493 που χτύπησε το νησί και εγκαταλείφθηκε το 1505.

Διαβάστε περισσότερα
Ο βωμός του Διονύσου - Κως

Βωμός του Διονύσου

Κοντά στην Αρχαία Αγορά βρίσκεται και ο Βωμός του Διονύσου της ελληνιστικής περιόδου, χτισμένος το 2οαι. π.Χ., περίοδο ακμής του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα
Αρχαία Αγορά - Λιμένας - Κως

Αρχαία Αγορά – Λιμένας

Η Αρχαία Αγορά της πόλης βρέθηκε εντός των τειχών της σε ανασκαφή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής μετά το σεισμό του 1933, από τους ιταλούς αρχαιολόγους Λαουρέντζι και σε ύστερη φάση από τον ...

Διαβάστε περισσότερα
Τάφος του Χαρμύλου - Πυλί - ως

Τάφος του Χαρμύλου

O τάφος του Χαρμύλου είναι ένα άριστο ταφικό συγκρότημα της ελληνιστικής εποχής, του 3ου αι. π.Χ., αφιερωμένο στους δωδεκάθεο και στον ήρωα της γενιάς των Χαρμυλέων, Χαρμύλο.

Διαβάστε περισσότερα
Δυτική αρχαιολογική ζώνη Κως

Δυτική Αρχαιολογική Ζώνη

Απέναντι από το αρχαίο θέατρο εκτείνεται μία εξαιρετικά σημαντική αρχαιολογική περιοχή (ζώνη) που αποτελούσε τμήμα της πόλης και που εγκαταλείφθηκε το μεσαίωνα, την περίοδο των Ιπποτών.

Διαβάστε περισσότερα
Σπηλιά άσπρης πέτρας - Κως - Κέφαλος

Σπηλιά άσπρης πέτρας

Η σπηλιά που ανασκάφτηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος λατρείας. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν ανθρώπινα απολιθώματα και πολλά αγγεία σε διάφορες μορφές.

Διαβάστε περισσότερα
Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω – Χάνι

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της Κω - Χάνι ανακαινίστηκε και λειτουργεί από το 2010 με σκοπό να εμπλουτιστεί με εκθέματα και κειμήλια λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε περισσότερα