Παρακαλώ περιμένετε...

Χωριό Αντιμάχεια, Κως

Με ονομασία που «κρατά» για τρεις χιλιετίες, η Αντιμάχεια, αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς παραδοσιακούς οικισμούς της Κω αλλά και όλων των Δωδεκανήσων, πρωτοκατοικημένη ήδη από τα τέλη της Νεολιθικής εποχής.

Στο κέντρο του νησιού, χτισμένο σ’ ένα μικρό οροπέδιο, μόλις 1.5 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού, η Αντιμάχεια προσφέρει ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με πλούσια ποικιλία γεύσεων. Οι 2.000 περίπου κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με τον τουρισμό και τη γεωργία, ενώ σχεδόν όλοι χαρακτηρίζονται από την αγάπη τους για τη μουσική και το χορό, με πολλούς ταλαντούχους οργανοπαίχτες που «διαφυλάττουν» την ελληνική μουσική παράδοση.

Η Αντιμάχεια σφύζει από ζωή και κέφι σε διάφορες παραδοσιακές γιορτές, όπως η γιορτή των Αγίων Αποστόλων στις 30 Ιουνίου, το Δεκαπενταύγουστο με τα παραδοσιακά του πανηγύρια, η Γιορτή του Μελιού στα τέλη του καλοκαιριού με άφθονο μέλι και γλυκά, προσφορά στους επισκέπτες, αλλά και η Γιορτή του Κρασιού στις αρχές Σεπτεμβρίου με το κρασί και τους μεζέδες να μοιράζονται πλουσιοπάροχα υπό τη συνοδεία μουσικής και χορού, που κρατούν μέχρι το πρωί.

Πληροφορίες χάρτη για χωριό Αντιμάχεια – Κως

WEATHER
16°
Overcast
ΥΨΟΜΕΤΡΟ
144m
From sea level
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2.068
Regular citizens
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΩΣ
25km
10 min on car
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
1.5km
5 min on car
NEAREST BEACH
4km
35min on foot
Spread the love
Secure Payments