Παρακαλώ περιμένετε...

Χωριό Πυλί, Κως

Στο κέντρο του νησιού, το Πυλί, 15 χλμ. από την πόλη της Κω, είναι ένα ακόμη γραφικό χωριό που αξίζει της προσοχής του επισκέπτη, που έρχεται εδώ κυρίως για να επισκεφθεί το παραδοσιακό «Πυλιώτικο σπίτι», ένα διατηρημένο παραδοσιακό σπίτι, με κουζίνα, σάλα και υπνοδωμάτιο, με χαρακτηριστικά έπιπλα και σκεύη μιας άλλης εποχής, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Οι 2.500 κάτοικοι του χωριού κατοικούν σε παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, περιμετρικά της κεντρικής, γραφικής πλατείας, που συγκεντρώνει καφενεία και ταβέρνες και γίνεται το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής των κατοίκων του αλλά και των επισκεπτών του.

Τρία χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του συνοικισμού βρίσκεται το Παλαιό Πυλί, σήμερα χωρίς ίχνη ζωής, γνωστό ως «Μυστράς των Δωδεκανήσων», εξαιτίας της ακρόπολης του οικισμού, ενός ισχυρού κάστρου του 11ου αι. μ.Χ.. Ο επισκέπτης μπορεί ακόμη και σήμερα να επισκεφθεί το σημαντικό αυτό βυζαντινό μνημείο της Κω, με τη σωσμένη Κρήνη, τους λιθόστρωτους δρόμους, τα ερειπωμένα σπίτια και τους ναούς του Αγίου Αντωνίου, της Παναγίας των Καστριανών και των Αγίων Ασωμάτων.

Πληροφορίες χάρτη για το χωριό Πυλί, Kως

WEATHER
16°
Overcast
ΥΨΟΜΕΤΡΟ
81m
From sea level
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2.469
Regular citizens
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΩΣ
17km
19 min on car
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
22km
20 min on car
NEAREST BEACH
5km
1min on foot
Spread the love
Secure Payments