Παρακαλώ περιμένετε...

Ασφενδιού

Ασφενδιού Κως
Ασφενδιού Κως
Ασφενδιού Κως
Ασφενδιού Κως

Κοινότητα Ασφενδιού, Κως

Ένα μεγάλο, αρχοντικό χωριό, 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κω, το Ασφενδιού έζησε μεγάλες περιόδους ακμής και ανέπτυξε οικισμούς που διασώζονται έως σήμερα. Το χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Δικαίου χαρακτηρίζεται από τους πολυάριθμους πύργους του που προσομοιάζουν με φρούρια αλλά και από τις εκκλησίες του, που καταμαρτυρούν την πίστη των ντόπιων.

Η Ασώματος αποτελεί τη μεγαλύτερη συνοικία του νησιού με την εκκλησία των «Ασώματων Ταξιαρχών» του 11ου αιώνα με ξυλόγλυπτο τέμπλο, το ναό της «Ευαγγελιστρίας» αλλά και τα απομεινάρια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Παύλου.

Το Λαγούδι αποτελεί μία ακόμη συνοικία του Ασφενδιού, χτισμένο μέσα στα βράχια, με την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και η Χαϊχούτες, γνωστή και ως Άγιος Δημήτριος εξαιτίας του ομώνυμου ναού, με ένα παραδοσιακό καφενείο για να θυμίζει την άλλοτε έντονη ζωή του συνοικισμού. Σήμερα, ο Άγιος Δημήτριος με τα ερειπωμένα κτίσματα διατηρεί μόνο την ιστορική του σημασία ως χαρακτηριστικό δείγμα αγροτικού οικισμού του 1840.

Στον αντίποδα της εγκατάλειψης του Αγίου Δημητρίου, βρίσκεται η γραφική Ζια.

Πληροφορίες χάρτη για Ασφενδιού – Κως

ΚΑΙΡΟΣ
22°
Overcast
ΥΨΟΜΕΤΡΟ
242m
From sea level
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
4.094
Regular citizens
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΩΣ
12km
10 min on car
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
18km
20 min on car
ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
0km
1min on foot
Σχετικά άρθρα
Ημερήσια περιήγηση με Jeep στην Κω
Εκδρομές και Περιηγήσεις
Εκδρομές και Περιηγήσεις
Ζια
Ζιά
Ζιά
Όρος Δίκαιος
Φυσικές αποδράσεις / Ασφενδιού
Φυσικές αποδράσεις