Παρακαλώ περιμένετε...
placemark
Εξερευνήστε τον χάρτη μας

Κοινότητα Ασφενδιού, Κως

Ένα μεγάλο, αρχοντικό χωριό, 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κω, το Ασφενδιού έζησε μεγάλες περιόδους ακμής και ανέπτυξε οικισμούς που διασώζονται έως σήμερα. Το χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Δικαίου χαρακτηρίζεται από τους πολυάριθμους πύργους του που προσομοιάζουν με φρούρια αλλά και από τις εκκλησίες του, που καταμαρτυρούν την πίστη των ντόπιων.

Η Ασώματος αποτελεί τη μεγαλύτερη συνοικία του νησιού με την εκκλησία των «Ασώματων Ταξιαρχών» του 11ου αιώνα με ξυλόγλυπτο τέμπλο, το ναό της «Ευαγγελιστρίας» αλλά και τα απομεινάρια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Παύλου.

Το Λαγούδι αποτελεί μία ακόμη συνοικία του Ασφενδιού, χτισμένο μέσα στα βράχια, με την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και η Χαϊχούτες, γνωστή και ως Άγιος Δημήτριος εξαιτίας του ομώνυμου ναού, με ένα παραδοσιακό καφενείο για να θυμίζει την άλλοτε έντονη ζωή του συνοικισμού. Σήμερα, ο Άγιος Δημήτριος με τα ερειπωμένα κτίσματα διατηρεί μόνο την ιστορική του σημασία ως χαρακτηριστικό δείγμα αγροτικού οικισμού του 1840.

Στον αντίποδα της εγκατάλειψης του Αγίου Δημητρίου, βρίσκεται η γραφική Ζια.

Πληροφορίες χάρτη για Ασφενδιού – Κως

WEATHER
19°
Overcast
ΥΨΟΜΕΤΡΟ
242m
From sea level
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
4.094
Regular citizens
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΩΣ
12km
10 min on car
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
18km
20 min on car
NEAREST BEACH
0km
1min on foot
Spread the love
Secure Payments