Παρακαλώ περιμένετε...

Όμορφη, κοσμοπολίτικη, σύγχρονη, άνετη. Η πόλη της Κω, στα βορειοανατολικά του νησιού, αποτυπώνει την ιστορία του τόπου σε κάθε της έκφανση, στους δρόμους, στα κτίρια, στην αγορά, στα πάρκα και στις πλατείες.

Αν και δέχεται πλήθος επισκεπτών καθημερινά, κυρίως κατά τη διάρκεια της μακράς τουριστικής περιόδου, η πόλη της Κω έχει καταφέρει να διατηρήσει ήρεμους, «ανθρώπινους» ρυθμούς διαβίωσης, γεγονός που το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στη διαδεδομένη χρήση ποδήλατου, από ντόπιους και ξένους.

Στην πόλη της Κω, ο επισκέπτης μπορεί να δει «ζωντανά» τα απομεινάρια της ιστορίας της μέσα από δεκάδες κτίρια και μνημεία διασκορπισμένα μέσα στην πόλη. Ελληνικά, Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και Οθωμανικά μνημεία που καταμαρτυρούν την ιστορία της. Ξεπροβάλουν μέσα στους λιθόστρωτους δρόμους, σαν «εύγλωττα» απομεινάρια του παρελθόντος της, ανάμεσα σε επιβλητικά κτίρια ιταλικής έμπνευσης και σχεδιασμού, πάρκα και πλατείες αλλά και σύγχρονα πολυτελή καταστήματα, όλα μαζί διαμορφώνουν μία ενδιαφέρουσα πολυπολιτισμική μίξη. Το σκηνικό της πόλης ολοκληρώνεται τη νύχτα, κυρίως στο παραλιακό της κομμάτι, με δεκάδες καφέ, μπαρ και εστιατόρια, μικρά και μεγαλύτερα.

Αξιοπρόσεκτος είναι και ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης που υλοποιήθηκε από τους Ιταλούς μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό του 1933, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη δενδροφύτευση και στα πάρκα, με κάθε λογής δέντρα και θάμνους, που ακόμη και σήμερα προσδίδουν στην πόλη τον επιθετικό προσδιορισμό «κηπούπολη», ενώ ανάμεσα στις ποικίλες δυνατότητες που παρέχει η πόλη της Κω για διασκέδαση και ψυχαγωγία δεν περνά απαρατήρητο το γραφικό της λιμάνι, το «μεσαιωνικό» κάστρο της Νερατζιάς και φυσικά οι ποδηλατόδρομοι, μακριοί και άνετοι, ξεκούραστοι εξαιτίας του επίπεδου των δρόμων, προσφέρονται ακόμη και για μεγάλες διαδρομές.

Πληροφορίες χάρτη για Κως Πόλη

WEATHER
16°
Overcast
ΥΨΟΜΕΤΡΟ
2m
From sea level
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
19.432
Regular citizens
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΩΣ
0km
0 min on car
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
27km
35 min on car
NEAREST BEACH
0km
1min on foot
Spread the love
Secure Payments