Παρακαλώ περιμένετε...

Αξιοθέατα

Ιστορικά Μνημεία
More

Ιστορικά Μνημεία

Η πλούσια ιστορία του νησιού, όπου κατοικήθηκε χωρίς διακοπή από την πρωτοελλαδική εποχή το 2.300 π.Χ., έως και σήμερα, έχει αφήσει έντονα αποτυπώματα από το πέρασμα διάφορων πολιτισμών από την Ανατολή και τη Δύση. Τα κτίρια είναι συνήθως αυτά που υποδηλώνουν τις ιστορικές φάσεις μέσα από τις αρχιτεκτονικές τους φόρμες και τις αιτίες ανέγερσης και χρήσης τους.
Θρησκευτικοί Χώροι
More

Θρησκευτικοί Χώροι

Η πλούσια ιστορία του νησιού με τις εναλλαγές κατακτητών και των πολιτισμών που έφεραν διαμόρφωσε ένα πλούσιο θρησκευτικό περιβάλλον με βασιλικές, βυζαντινές εκκλησίες και τζαμιά. Κατά τη βυζαντινή εποχή, οι αρχαίοι ναοί ισοπεδώθηκαν και τη θέση τους πήραν χριστιανικοί ναοί ενώ με την εισχώρηση των Οθωμανών, τα τζαμιά έγιναν τόπος λατρείας.
Φυσικές αποδράσεις
More

Φυσικές αποδράσεις

Η Κως διαθέτει το σπάνιο και όμορφο συνδυασμό του πράσινου με το γαλάζιο, με βουνό, θάλασσα και πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Καταπράσινη και ολάνθιστη την άνοιξη, σε σημεία της θυμίζει ηπειρωτική Ελλάδα, με την ξεχωριστή δροσερή αλμύρα να υπενθυμίζει πως πρόκειται για νησί και μάλιστα ένα από τα ομορφότερα του Αιγαίου. Στις προστατευόμενες φυσικές της περιοχές συγκαταλέγονται οι ιαματικές της πηγές, οι υγροβιότοποι στις Αλυκές και το Ψαλίδι, και το όρος Δίκαιος.
Σημεία Ενδιαφέροντος
More

Σημεία Ενδιαφέροντος

Secure Payments