Παρακαλώ περιμένετε...

Φίλτρα

Τύποι
Μέρη

Φυσικές αποδράσεις

Η Κως διαθέτει το σπάνιο και όμορφο συνδυασμό του πράσινου με το γαλάζιο, με βουνό, θάλασσα και πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Καταπράσινη και ολάνθιστη την άνοιξη, σε σημεία της θυμίζει ηπειρωτική Ελλάδα, με την ξεχωριστή δροσερή αλμύρα να υπενθυμίζει πως πρόκειται για νησί και μάλιστα ένα από τα ομορφότερα του Αιγαίου.
Στις προστατευόμενες φυσικές της περιοχές συγκαταλέγονται οι ιαματικές της πηγές, οι υγροβιότοποι στις Αλυκές και το Ψαλίδι, και το όρος Δίκαιος.

Αλυκές- Υγροβιότοπος Τιγκάκι Κως

Αλυκές Τιγκάκι – Υγροβιότοπος

Οι αλυκές στο Τιγκάκι της Κω που λειτούργησαν στο παρελθόν ως χώρος παραγωγής αλατιού αποτελεί σήμερα έναν επιβλητικής φυσικής ομορφιάς υγρότοπο.

Διαβάστε περισσότερα
Θερμά Κως

Θερμά ιαματικά νερά

Στην περιήγησή του στην Κω ο επισκέπτης θα διαπιστώσει τις πολλές πηγές με μεταλλικά νερά, ψυχρές, υπόθερμες και θερμές. Πιο γνωστή ανάμεσά τους οι ιαματικές πηγές μετά τον Άγιο Φωκά.

Διαβάστε περισσότερα
Όρος Δίκαιος - Κως -Κεφαλόβρυση

Όρος Δίκαιος

Το ψηλότερο βουνό της Κω, με υψόμετρο 846 μέτρα, με σύσταση από ασβεστόλιθους, μάρμαρα και όγκους από πλουτωνίτες (εκρηξιγενή μαγματικά πετρώματα) και ηφαιστίτες (ηφαιστειογενή πετρώματα).

Διαβάστε περισσότερα
Παγώνια στο Δάσος της Πλάκας - Κως

Δάσος της Πλάκας

Ένα θαυμάσιο σημείο για ανάπαυση με τα όμορφα εξωτικά πτηνά - ιδιαίτερα φιλικά - με χελώνες και ελάχιστους σκίουρους. Το δάσος της Πλάκας είναι εύκολα προσβάσιμο, γεμάτο με πεύκα.

Διαβάστε περισσότερα
Ο υγροβιότοπος στο Ψαλίδι Κως

Υγροβιότοπος στο Ψαλίδι

Ανάμεσα στην πλούσια τουριστική υποδομή της περιοχής, η παράκτια λίμνη Ψαλίδι, μόνιμα σκεπασμένη με αλμυρό ή υφάλμυρο νερό, γεμάτη βλάστηση, φιλοξενεί πλήθος πουλιών και αποτελεί έναν εξαίρετο υγροβιότοπο.

Διαβάστε περισσότερα