Παρακαλώ περιμένετε...

Βίζα & Προϋποθέσεις εισόδου

Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει κυρώσει τη συνθήκη Schengen. Η κίνηση πολιτών εντός της Ε.Ε. γίνεται και με την απλή επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, χωρίς να είναι απαραίτητο το διαβατήριο. Ωστόσο, το διαβατήριο είναι απαραίτητο για έναν αριθμό άλλων συναλλαγών, όπως συνάλλαγμα, αγορές κ.ά.

Δεν απαιτείται βίζα (visa) για τους πολίτες των κρατών-μελών της συνθήκης του Schengen. Η Ελλάδα ακολουθεί τις διατάξεις της συνθήκης του Schengen, η οποία κατάργησε τους ελέγχους στα κοινά εσωτερικά εδάφη, στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα και επιτρέπει τη μετακίνηση των πολιτών των κρατών-μελών χωρίς βίζα για σύντομη παραμονή διάρκειας μέχρι τριών (3) μηνών. Ωστόσο, οι αερογραμμές ή άλλοι μεταφορείς, απαιτούν έγκυρο διαβατήριο και/ή αστυνομική ταυτότητα, ή κάποιου άλλου είδους επίσημη ταυτοπροσωπία.

Για τους πολίτες των περισσότερων χωρών που δεν ανήκουν στα κράτη-μέλη της συνθήκης του Schengen απαιτείται βίζα (visa) για να εισέλθουν στην Ελλάδα και την Ε.Ε. Οι επισκέπτες από αυτές τις χώρες, θα πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες στις κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες ή προξενεία ή ακόμη και στους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες.

Δεν απαιτείται βίζα για τους κατόχους έγκυρων διαβατηρίων των ακόλουθων – εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – χωρών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα και να παραμείνουν μέχρι 3 μήνες (90 ημέρες) εντός μιας χρονικής περιόδου 6 μηνών:

Ανδόρα, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ισραήλ, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Αγία Έδρα (Βατικανό), Νικαράγουα, Παναμάς, Παραγουάη, Άγιος Μαρίνος, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα

Σημείωση: κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι επισκέπτες με βίζα, για να καλύψουν περιπτώσεις ιατρικών η άλλων εκτάκτων αναγκών, πρέπει να έχουν την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη.

Σχετικά άρθρα