Παρακαλώ περιμένετε...

Χωριό Κέφαλος, Κως

Αν και γνωστή για τις πολιτιστικές της εκδηλώσεις, με τα πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου και του Αϊ Γιάννη στις 29 Αυγούστου, η Κέφαλος διαθέτει πλούσια ιστορία που αξίζει να ερευνηθεί.

Το χωριό χτίστηκε στη θέση της παλαιότερης πρωτεύουσας του νησιού, της Αστυπάλαιας και χωρίζεται σε δύο κύρια τμήματα, τον παραδοσιακό οικισμό στην κορυφή του λόφου με τα στενά σοκάκια και την κεντρική πλατεία με το μύλο και στον παραθαλάσσιο οικισμό, γνωστό με την ονομασία «Καμάρι», με εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ανάμεσα στα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, ξεχωρίζουν το Κάστρο των Ιπποτών αλλά και οι παλαιοχριστιανικές εκκλησίες στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Στην Κέφαλο βρίσκεται η σπηλιά της Άσπρης Πέτρας, όπου ανακαλύφθηκε η πρώτη ένδειξη της ύπαρξης ζωής στο νησί και η φυσική σπηλιά «Δρακότρυπα».

Οι παραλίες του χωριού, καθάριες και καταγάλανες, γαλήνιες τις περισσότερες ημέρες του καλοκαιριού, προσφέρουν δυνατότητες για θαλάσσια σπορ, ενώ ως ορμητήριο εξυπηρετούν την εξερεύνηση με κανό ή ποδήλατο της μικρής νησίδας Καστρί με το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

WEATHER
16°
Overcast
ΥΨΟΜΕΤΡΟ
101m
From sea level
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2.638
Regular citizens
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΩΣ
44km
35 min on car
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
18km
15 min on car
NEAREST BEACH
0km
1min on foot

Βίντεο σχετικά με την Περιοχή – Κέφαλος

Πληροφορίες χάρτη για χωριό Κέφαλος – Κως

Spread the love
Secure Payments