Παρακαλώ περιμένετε...

Καλώς ορίσατε στο νησί της Κω

Νησί ηλιόλουστο και φιλόξενο, ξακουστό σε εκατομμύρια ταξιδευτές απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, η Κως, περίφημη για την ιστορία της, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως για την ποικιλία των επιλογών που προσφέρει, σε διασκέδαση και ψυχαγωγία, για ήσυχες ή έντονες διακοπές, πλούσιες σε εικόνες και συγκινήσεις.

Γνωστή και ως «το νησί του Ιπποκράτη», πατέρα της ιατρικής επιστήμης, η Κως, βαπτίζεται από το Αιγαίο Πέλαγος στα βορειοδυτικά της Ρόδου, μ’ ένα της τμήμα στραμμένο στα παράλια της Τουρκίας.

Η πλούσια ιστορία της, οι «ζωντανοί» αρχαιολογικοί της χώροι, οι ασύγκριτες σε ομορφιά παραλίες της, οι αντιθέσεις του γαλάζιου και του πράσινου σ’ ένα αρμονικό συνταίριασμα, το ήπιο κλίμα της, οι τουριστικές της υποδομές, οι γαστριμαργικές της προτάσεις, οι δυνατότητες διασκέδασης μέρα και νύχτα, έχουν κατακτήσει τις καρδιές όλων όσοι την επισκέπτονται και αποτελούν επιθυμία πολλών ακόμη.

Στην Κω, η συνένωση των πολιτισμών, η ανάμιξη του αρχαίου ελληνικού κόσμου με τους κατακτητές που πέρασαν και απορροφήθηκαν στην ιστορία της, είναι έκδηλη σε πολλές εκφάνσεις της, σε μνημεία, αρχιτεκτονικά στοιχεία, καθημερινή ζωή, παραδόσεις και γεύσεις.

Αυτό το συνταίριασμα της Δύσης με στοιχεία της Ανατολής προσθέτει στην ακαταμάχητη γοητεία της.