Παρακαλώ περιμένετε...

Δημοτική Αγορά Κω

Δημοτική Αγορά Κω - Εξωτερική όψη
Δημοτική Αγορά Κω – Εξωτερική όψη
Δημοτική Αγορά Κως- εσωτερική θέα
Δημοτική Αγορά Κως- εσωτερική θέα

H Δημοτική Αγορά της Κω

Η Δημοτική Αγορά Κω (Μercato delle Erbe) σχεδιάστηκε το 1933 από τον αρχιτέκτονα Florestano Di Fausto και ολοκληρώθηκε από τον αρχιτέκτονα Rodolfo Petracco το 1934.

Το εντυπωσιακό ιταλικό κτίριο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού, την Πλατεία Ελευθερίας, ανάμεσα σε δύο ακόμα ιταλικά ιστορικά κτίρια, την Αίγλη και το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και το Τζαμί Defterdar. Έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο καθώς αποτελεί σημαντικό κτίριο για τη μελέτη της ιστορίας της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Η Δημοτική Αγορά με τις στοές της αποτελεί ένα κόσμημα στην πόλη της Κω. Τόξα, αψίδες, αλλά και το εντυπωσιακό αίθριο που δεσπόζει στη μέση της αγοράς, κάνουν το κτίριο να ξεχωρίζει.

Εκεί μπορεί να βρει κανείς μια τεράστια ποικιλία από τοπικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα, γλυκό ντοματάκι, μέλι, λάδι και κανελάδα, το περίφημο τυρί της πόσας, τοπικά κρασιά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά τα πραγματικά μεθυστικά αρώματα έρχονται από τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τα βότανα. Εκτός, όμως, από την τέρψη του ουρανίσκου, μπορεί κανείς να αγοράσει πάσης φύσης δωράκια και αναμνηστικά από μαγνητάκια μέχρι σφουγγάρια και περικεφαλαίες και άλλα τουριστικά είδη.

Λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί και την καλοκαιρινή περίοδο παραμένει ως αργά ανοιχτή (10:30 μ.μ).
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22420 22900

Πληροφορίες χάρτη για Δημοτική Αγορά Κω

Σχετικά άρθρα
“Μπαράκια” – Ο δρόμος με τα μπαρ
Σημεία Ενδιαφέροντος / Κως Πόλη
Σημεία Ενδιαφέροντος
Παλιά Πόλη της Κω
Σημεία Ενδιαφέροντος / Κως Πόλη
Σημεία Ενδιαφέροντος
Πλατεία Ελευθερίας
Σημεία Ενδιαφέροντος / Κως Πόλη
Σημεία Ενδιαφέροντος
Αρχαιολογικό Μουσείο Κω
Ιστορικά Μνημεία / Κως Πόλη
Ιστορικά Μνημεία
Η πόλη της Κω
Κως Πόλη
Κως Πόλη